Haladó német tréning

Nyelvvizsga felkészítő tréning

Német tanulás jobb agyféltekével egy gyakorlati képzés kis csoportban. 12-16 főnek a vezetésemmel. Úgy mész haza, hogy tudod, hogyan készülj fel sikeresen a nyelvvizsgádra. Javasolt előtte a 2 napos jobb agyféltekés tréninget elvégezni.

"Tercsi Néni:) Csak szeretném megköszönni a szuper német alapokat, amiket Öntől kaptam, sokban hozzájárult ahhoz, hogy felvettek a Szegeden a fordító-tolmács képzésre. Ráadásul a szóbeli felvételin ugyanolyan eredményeket értem el, mint a nyelvszakos hallgatók, pedig előtte annyit tettem, hogy átnéztem a szóbeli nyelvvizsga tételeket."

Andrea

Hogyan épül föl az egy napos jobb agyféltekés német nyelvvizsgára felkészítő tanulás tréning?

1. Beszédkészség fejlesztése

 • Szótanulási technikák, szókártyázás, az 1 óra alatt 120 szó hívószó technikával.
 • Hogyan tudj beszélni a nyelvvizsga témaköreiről azonnal.
 • Az elmetérképes módszerrel azonnal beszélni fogsz a nyelvvizsga témaköreiről.
 • Semmi magolás, azonnal a saját gondolatodat csomagolod németbe.
 • Hogyan csináld a képleírást, vitát, probléma megoldást, témakifejtést, szituációs feladatot.
 • Hogyan tudod a szóbeli vizsgán eladni magad.
 • Hogyan viselkedj szóbeli német nyelvvizsgán. Trükkök, melyek azonnal ütnek.

"A német felsőfokú vizsga megszerzéséig Tercsi néni gyakorlatilag végigkísérte a mindennapjaimat. Nem csak nyelveket tanított, hanem az élet számos egyéb területén hasznosítható tudást adott át akarva-akaratlanul számomra. Végül a komplex német felsőfokú nyelvvizsgámat 15-évesen –a középfokú letételekor még személyim sem volt, el sem akarták hinni, hogy nyelvvizsgázni megyek-, az angol komplex középfokú nyelvvizsgámat egy évvel később 16 évesen, majd a latin középfokú komplex nyelvvizsgámat tettem le. Tercsi néninek köszönhetően most, a diploma előtt nem kell azon aggódnom, hogy nem lesz elegendő pontom Msc-re."

Anita

2. Hallásértés fejlesztése

 • Technikákat mutatok, mellyel megérted a hanganyagot.
 • Hol tudod a hallásértésed fejleszteni, mikor, mennyit hallgass.
 • Nem mindegy milyen feladatot kapsz a hanganyaghoz. Mikor mit kell tenned.

"17 évesen sikerült a középfokú, 18 évesen pedig a felsőfokú nyelvvizsgám. Ha nem jártam volna Tercsi nénihez, talán az egyetemi felvételimig sem lett volna meg a vizsgám, ugyanis, tapasztalataim szerint, a középiskolai nyelvi oktatás messze elmarad attól, amit a Stúdió nyújtani tud."

Bettina

3. Német szövegértés

 • Megtanulod a technikát, amivel azonnal érted a szöveget.
 • Megtanulod a nyelvvizsga szövegértési feladatainak a technikáját lépésről lépésre.
 • Mivel kezdj, és hogyan haladj. Minden ezen múlik.

"A német középfokú 14 évesen, a német felsőfokot 16 évesen, az angol középfokút pedig 18 évesen tettem le."

Anett

4. Írás

 • Megtanítom, hogyan írj esszét, levelet, blogbejegyzést, fórum hozzászólást német nyelvvizsgára.
 • Hogyan készíts elmetérképes jegyzetet, mielőtt írni kezdenél.
 • Hogyan és mikor ellenőrizd az írásodat.
 • A Német Nyelvtan Térkép segítségével nyelvtanilag helyes mondatokat tudsz alkotni.

"Tizedik osztályos koromban sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tettem le. Így új távlatok nyíltak már meg a gimnázium alatt is, tanulhattam angol és latin nyelvet és érettségi idején a szakmaspecifikusabb tárgyakkal foglalkozhattam. Ezáltal sikeres felvételi után a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatója lettem. Az egyetemi oktatók is három nyelven adnak elő."

Károly

5. Hasznos tanácsok

 • Az egész jobb agyféltekés német tanulás tréning alatt megszámlálhatatlan mennyiségű tanácsot kapsz a lelkedhez.
 • Hogyan motiváld magad a középfokú német nyelvvizsga felkészülésre.
 • Hogyan alkalmazd Gregori Lozanov módszerét.
 • Milyen zenét használj német nyelvtanuláshoz.
 • Hogyan készülj, ha van felkészülési idő.
 • Mit csinálj, hogy magabiztos legyél már a felkészülés alatt is.
 • Hogyan tudsz azonnal ütősen beszélni, ha nincs felkészülési idő.
 • Hogyan küzdd le a nyelvvizsga stresszt.

"16 és 17 évesen tettem le a középfokú, majd a felsőfokú német nyelvvizsgáimat. 18 évesen pedig angol nyelvből vizsgáztam sikeresen, középfokon. Német nyelven sikeres idegenvezetői vizsgát tettem"

Emese

Megtanítom a Német Nyelvtan Térkép használatát, hogy otthon, egyedül is helyes német mondatokat tudj alkotni. Lépésről lépésre útmutatót adok a kezedbe arról, hogyan tanuld otthon, egyedül a németet.

Kiknek érdemes eljönniük?

 • Akik nem csodát várnak, hanem tudják, hogy tanulni kell a sikerért.
 • Akik használják is a tréningen megtanultakat.
 • Akik nem csak nyelvvizsga bizonyítványt, hanem valódi tudást szeretnének.

"Kedves Tanárnő! Szerintem még életemben nem remekeltem így németből, mint ma. Az interjú után fel is hívtak, hogy felvettek, és a németem is szép volt! Köszönöm a biztatást!!!"

Alexandra

Amit még érdemes tudni

30 éve tanítom a németet. A jobb agyféltekés német tanulási módszert 15 évvel ezelőtt kezdtem kifejleszteni. Alkalmazom saját nyelviskolámban teljes sikerrel. Diákjaim 13 - 14 évesen középfokú német nyelvvizsgát tesznek és beszélni tudnak, nem csak nyelvvizsgájuk van. Igen gyakran 15 évesen felsőfokút, 90%-on. 20 évig dolgoztam a tanítás mellett tolmácsként.

A jobb agyféltekés német tanulás módszert átvittem általános tanulásra és már több, mint 400-an elvégezték a 2 napos jobb agyféltekés tanulás tréninget. Sikerrel alkalmazzák az élet minden területén.

"Egyébként a német tanulási módszerre ráhúzva elvégeztem egy diplomamentőt angolból, és elsőre sikerült a középfok, úgyhogy átvehettem a diplomámat! A legfontosabb, amit Tőled kaptam, hogy itt ugye határidő volt, és fel tudtam mérni, hogy mennyit és mit kell tanulnom napi szinten, hogy ne fussak ki az időből. Míg a többiek szépen elúsztak.... 14-ből 4-nek sikerült. Mindent nagyon köszönök! Szoktam mondani, hogy annyira jó némettanár vagy, hogy még az angol nyelvvizsga is sikerül."

Rita

Mennyibe kerül a jobb agyféltekés német tanulási tréning?

 • Mennyit érne meg neked, ha egy olyan módszer lenne a kezedben, mellyel felére, de akár harmadára csökkentheted a magán németóráid számát?
 • Mennyit érne meg neked, hogy a német nyelvkurzuson tanultakat 100%-ban elsajátítanád?
 • Mennyit érne meg Neked, ha olyan komplett módszert kapnál, amivel bármilyen, bármennyi nyelvet meg tudnál tanulni, akár otthon, egyedül is?
 • Mennyit érne meg Neked, ha egy olyan nyelvtanulási módszert tudnál, amit családodnak is tovább adhatnál?

"Egy kis fantáziával 18 mondathoz találtam egy sima, ráadásul tavaszi újságban képeket. Azonnal vissza tudtam mondani a képek alapján a mondatokat, de azért a hátoldalára emlékeztetőül felírtam magyarul, németül. Pár nap múlva újra ismételtem, természetesen, 90 % feletti eredménnyel. Ami viszont megdöbbentett, hogy este képek nélkül is eltudtam mondani, hiszen a képekre fejből is emlékszik az ember, így a 18 mondatból 14-et tudtam, teljesen fejből. Ennek azért örülök nagyon, mert rengeteg füzetet elhasználtam már gyakorlásként, és ugye a mondatokat vagy betűként, vagy fantáziaképként jegyezzük meg, ami elvontabb. Így hogy, kézzel foghatóvá tettem, kötöttem is a való élethez, füzetet is spórolok, szórakoztató, és hatékony. 🙂 Extra sikerélmény: A Tesco-ban amikor megláttam az adott, terméket, akkor is eszembe jutott a mondat. Ezért is írtam, hogy a mondatot sikerült a való életbe beépítenem."

Krisztina

Árak és kedvezmények

A tréning ára 31 900 Ft

Testvéreknek, közeli családtagoknak (szülő, gyerek) 27 900 Ft

Hogyan történik a jelentkezés

 1. Elküldted a jelentkezést.
 2. Kapsz egy visszaigazoló e-mailt a részletekkel.
 3. 10 000 ft előleg átutalásával tudod biztosítani a helyed.
 4. A felvétel nem a jelentkezés, hanem az utalás beérkezésének sorrendjében történik.
 5. A fennmaradó összeget a helyszínen tudod kifizetni.
 6. A számlát a helyszínen adom át.

Felhívom a figyelmed, hogy a maximális létszám 16 fő. Teltház esetén várólistára tudlak felvenni.

Ha megnyomod a megrendelés elküldése gombot, szerződést kötöttünk. A szerződéskötéstől számítva 8 napon belül utald el a foglalót/teljes díjat.
Ha mégsem szeretnél jönni, visszaléphetsz a szerződéstől, 8 napon belül. Írj egy emailt a sikerkovacs.nyest@gmail címre. Nem kérdezem meg az okot. Visszautalom az összeget.
Jelezd e-mailben vagy telefonon. Választhatsz egyszer egy másik időpontot a rákövetkező két tréning közül.
Jelezd telefonon. 06 70 949 1184 Szólni fogok, ha valamelyik tréningen van szabad hely. 2 nappal előtte, hogy készülni tudj.
Én sem számítottam arra, hogy ilyen sokan lesznek, akik úgy gondolják, jelentkeznek és az nem jár semmivel. Arra sem számítottam, hogy a tréning előtti estén vagy reggelen többen is visszalépnek és kérik vissza a befizetett díjat, miközben várólista van.

"Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam. Sz.Anita vagyok. Jelenleg egyetemi tanulmányaimat folytatom, mellette a második szemeszter óta dolgozom. Szerencsére nem kényszerből. Úgy gondolom, minden egyes diákmunka hasznos élettapasztalatot nyújthat, hiszen a széles látókör és a kiterjedt kapcsolati rendszer elengedhetetlen a mai világban. Az alapképzés (BME-VBK biomérnök, nappali BSc) kezdetétől volt szerencsém a német nyelvvel kapcsolatos projektekben részt venni (5 év, 3 különböző és nagyszerű munkahely), és remélem, a jövőben újabbakban is szerepet vállalhatok majd, immár egyetemi keretek között, reménybeli PhD-sként. Az egyetemi évek alatt a diákmunkán kívül számos öntevékeny körben és csoportban volt lehetőségem kipróbálni magam, szakmai és attól merőben különböző területeken is. Jelenleg a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának biomérnök mesterszakos hallgatója vagyok, nappali képzésen. Emellett a Diplomamunkához szükséges kutatómunkát a SOTE-EOK-ban végzem, ahol abban a nagyszerű helyzetben vagyok, hogy nemzetközi hírű kutatóktól tanulhatok. Továbbá két egyetemi lap újságíró, valamint rovatvezető helyettes munkatársaként, valamint a lap újonnan induló video-szekciójának egyik szerkesztő riportereként dolgozom. A félév elején emellett még németet tanítottam egy szoros német együttműködéssel működő, gépkocsik szoftvereit fejlesztő cégnél. Mindemellett természetesen igyekszem hetente hazajárni, hogy családommal, barátaimmal a viszonylag nagy távolság ellenére is rendszeresen találkozzam. Első olvasatra mindez talán kicsit soknak tűnhet, de higgyétek el, nem az! Pláne, ha az ember örömét leli abban, amit csinál.

Nagyon sok helyen megfordulok tehát, különböző emberekkel és élethelyzetekkel találom szembe magam, és Tercsi néni tanításait bizony az élet is igazolja. Azt látom magam körül, hogy az lesz sikeres és boldog, aki nyitott a folyamatos megújulásra és tanulásra, szakmailag profi és kellően motivált. Kitűzött cél nélkül nem jutunk előrébb, nem tudunk fejlődni. Ha ezek hiányoznak, a legjobb képességű ember is megrekedhet egy adott szituációban és csodálkozik, hogy boldogtalan, pedig azt hiszi, mindene megvan. Ennek az ellenkezője is igaz. Egy olyan ember, aki otthonról és gyermekkorából keveset tudott magával hozni, a megfelelő környezetben és iránymutatással, ha motivált, csodákra képes. A Tanárnő profizmusát támasztja alá, hogy mindezeket ő már a kilencvenes években felismerte, mikor még Magyarországon híre-hamva nem volt a valódi menedzsmentnek, agykontrollnak, vagy az informális keretek közötti tanulásnak. Azóta pedig folyamatosan fejlődik, nem fél megújulni, így garantálva az oktatás magas színvonalának megőrzését az egyre jobban kiéleződő versenyhelyzetben is.

Gondoltátok volna, hogy még mindig, közel 7 évvel azután, hogy az utolsó órán részt vettem Nála, az élet legváratlanabb pillanataiban is eszembe jut, hogy jé, tényleg: ezt is Ő tanította anno. A minap egy országos rendezvényen voltam, ahol Szalay Ádámtól (gazdasági oldalról) és Bagdy Emőkétől (tudományos oldalról megközelítve) hallhattuk mindazokat a gondolatokat, amelyeket mi már jó pár évvel korábban megtanultunk a nyelvstúdióban a motivációról, a tanulásról, a fejlődésről, a kreatív gondolkodásról és a csapatmunka fontosságáról. Számomra csak évekkel a stúdió elhagyása után vált világossá, hogy tanítási módszerével a Tanárnő jóval a tömegek előtt járt. Több mint húsz évvel ezelőtt ő már úgy tanított németet óvodásoknak(!), kisiskolásoknak, ahogy akkor azt Magyarországon még nem sokan tették. Az általa használt tanítási módszerek most már szerencsére kezdenek egyre általánosabbakká válni itthon is. Ha a közoktatásban még nem is, de a magánszférában, a sikerre törő, innovatív és életképes vállalkozásoknál mindenképp. A „régi nyelvstúdiós” csoportból, az általános iskolai osztálytársak közül sokakkal tartom a kapcsolatot, és úgy látom, többen ügyesen alkalmazzák a való életben is, amit anno a nyelvtanulás megkönnyítésének módszereként sajátítottak el a Tanárnőtől. Többször leírtam már korábban, hogy Tercsi néni nem csak a németre, de az életre is tanított bennünket. Kezei alól kikerülve már egy olyan „önmenedzselési” képességgel rendelkeztünk, ami az élet számos területén könnyítette meg számunkra az érvényesülést, akár csak azáltal, hogy tudtunk kommunikálni, tudtunk értelmesen beszélni és írni magyarul (a német csak ráadás). Arról nem is beszélve, hogy máig csodálkozva néznek rám, mikor szóba kerül, hogy 15 évesen már felsőfokú német nyelvvizsgával rendelkeztem, s mindezt egy olyan városban, ahol se két tannyelvű általános iskola nem létezett, sem pedig földrajzi elhelyezkedése vagy gazdasági fejlettsége nem indokolta volna, hogy ez természetes legyen. Ebből pedig olyan evidencia is következik, hogy Wikkerné és Sajdikné Tanárnők és egy kiskunhalasi kedves tanárom, Szabó Tanár Úr áldozatos munkájának köszönhetően már a reménybeli PhD képzés végéig el vagyok látva nyelvvizsgákkal. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne gyakorolnám folyamatosan a nyelveket, vagy ne tanulnék újakat, anélkül ma már tényleg nem lehet élni.

Végül pedig kívánom, hogy Mindannyian, akik a Nyelvstúdióban tanulhattok, örüljetek a lehetőségnek és éljetek vele, tanuljatok!"

Barátsággal,
Anita