Német tanulás anyagok

50 kifejezés, amit minden szülőnek érdemes tudnia németül

Szülő vagy? Német nyelvterületen éltek? Milyen mondatokat mondj gyermekednek? 50 kifejezés, amit érdemes németül is tudnod. Összegyűjtöttem azokat a mondatokat, amik segítik a nevelést. Helyes irányba terelő nevelő mondatok. Önbizalomnövelő és szeretetet kifejező mondatok gyűjteménye. Az óvodai beíratás kulcsszavait is megkapod.

70 német kifejezés idősgondozóknak, ápolóknak.

Azokat az alapkifejezéseket, alapmondatokat  gyűjtöttem össze, melyekre a legnagyobb szükséged van, ha időseket ápolsz. 

Német nyelvtan szórakozva, 34 motivációs idézetből

Szeretsz idézeteket olvasni? Főként a motivációs idézetek azok, amelyek adnak egy lökést, amikor erőd fogytán? Arra gondoltam, miért ne kötném össze a szórakoztatót a hasznossal. Olvass németül motivációs idézeteket. Tanuld meg az idézetekből a német nyelvtan szabályait.

50 mondat, amit jó, ha tudsz németül

Magolni nem érdemes. Hiába magolsz be egy párbeszédet, a való életben úgysem úgy fog elhangozni a válasz, mint amit vártál. Ilyenkor jön a lefagyás. Te megtanultad a te szerepedet, de bezzeg a másik nem. :) A sok lefagyás pedig óhatatlanul rögzül és szokásoddá válik. Így építed ki tégláról téglára azt, hogy nem mersz megszólalni németül. De van kivétel. Jól jönnek olyan mondatok, melyek mobilak és egy-egy szituációba azonnal bedobhatók. Ezekből gyűjtöttem össze 50 hasznos mondatot. Ingyen letöltheted és máris hatalmas német szókinccsel gyarapodtál. Nem kell mást tenned, mint megadod a neved és emailcímed és tiéd az 50 hasznos mondat németül.