Jobb agyféltekés tanulás

Mit csinál az agy, ha tanul?

Az információ először az ultrarövid memóriába kerül.  Ha megszűrted, nagy részét azonnal elfelejted.  0,5- 2mp. Egy részét átküldöd a rövid távú memóriába. Egy aprócska zsebkendőnyi helyiségbe. Csupán 5- 7 adatnak van hely. Vár. Mi legyen vele? Ha nem kap megerősítést, elfelejted. Némelyik átkerülhet a hosszú távú memóriába. Átkerülhet! A tanulás technikája dönti el, hogy örök tudás lesz belőle, vagy felejtés.

Bal agyféltekés és jobb agyféltekés tanulás

Ha csak bal féltekével tanulsz, olvasol, újra olvasol, ismételsz, amíg a fejedbe nem megy, a felejtésnek tanulsz. Magolsz.

Ha a jobb agyféltekét is bevonod, érzelmet, képet adsz hozzá. Már meglévő tudáshoz kapcsolod, a végeredménye örök TUDÁSSÁ válik. Hogyan? Ezt tanuljuk meg közösen.

A jobb agyféltekés hatékony tanulás ettől mégis több

A stressz méreg. A stressz hormonok elmossák az emléknyomokat.  Megtanulod kezelni a stresszt.

Önismeret, önbizalom, magabiztosság. Szükséges a tudáshoz. Mindenkinek vannak erősségei és gyengéi. Ismerned kell önmagad. Ismerned kell az erősségeidet. Megtaláljuk és attól kezdve arra tudsz fókuszálni a gyengéid helyett.

Kinek jó a jobb agyféltekés hatékony tanulás?

 

14- 18 éves korosztálynak.

Meg tudod tanulni. Rövid idő alatt tudod megtanulni. Jobb jegyeket kapsz. Ami önmagában semmit sem jelent. De a jobb agyféltekés tanulással a jegy mögött valódi, értő tudásod lesz. Érteni és élvezni fogod a tanulást.

Egyetemistáknak

Sikerülnek a vizsgáid. Használható szaktudásra teszel szert. Nem csak a vizsga napján fogod tudni amit megtanultál, hanem a szakmai életedben is. Gyorsabban haladsz a tételekkel. Ráadásul örömmel.

Felnőtteknek

Ha munka mellett tanulsz, több időd jut a családra. Kiemelkedő szakmai tudással előrébb jutsz.

Kiégtél? Pályát módosítanál? Új szakmát tanulnál? A jobb agyféltekés módszerrel lehetővé válik.

Szülőknek

Szívem szerint minden szülőnek megtanítanám. Mert a gyermeküknek át tudják adni a tanulni tudást. Még mielőtt a közoktatás nagy károkat és rossz szokásokat alakítana ki, elképesztő óriási energia befektetéssel lehet csak kijavítani.

Idősebb korosztálynak

Naponta 1000 idegsejt pusztul el. De naponta 1000 új idegsejtet hozhatsz létre tanulással. Nem butulsz el, nem leszel feledékeny. Sőt! Kirobbanó formába hozod az emlékezeted. Megelőzheted a rettegett Alzheimert.

Nyelvtanulóknak

Munkádhoz kell a nyelv? Külföldre készülsz dolgozni? Nyelvvizsgázol? Kedvtelésből tanulsz nyelvet? Mindegy milyen nyelvet. A tanulás az tanulás. Folyamata ugyanúgy megy végbe az agyban. A jobb agyféltekés hívószó technikával 1 óra alatt 120 szót lehet megtanulni.

Az élet minden területén alkalmazható tudásra teszel szert

 

Bármit, amit olvastál és a jobb agyféltekés tanulási technikával megtanulsz, bármikor előhívható tudássá válik. A tudásod szabaddá tesz. A jobb agyféltekés tanulási technikával könnyedén jegyzel meg

  • számokat
  • évszámokat
  • születésnapokat
  • adatokat
  • fogalmakat
  • neveket
  • idegen szavakat
  • elintézendő feladatokat