Barion Pixel

Hogyan tudsz 25%-kal jobb teljesítményt elérni?

Csak két rossz szokást kell megváltoztatni.

 

Így néz ki az agyad

 

Szorítsd ökölbe a kezed úgy, hogy a hüvelykujjadra csukod rá a négy ujjadat. A tenyered lesz a limbikus rendszer, a hüvelykujjad az amigdala. A 4 ujjad kívülről a neokortex, a gyűrűs ujjad és a középső ujjad körme, a prefrontális kortex. A neokortex és a prefrontális kortex a legfiatalabb agyi rész. A gondolkodás itt megy végbe.

 

Hogyan leszel stresszes?

A 4 ujjad jó erősen szorítja az amigdalát, azaz a hüvelykujjadat.  Ha nem elég szorosan fogja, akkor a hüvelykujj kiszabadul és beindul a stressz, üss vagy fuss, idegállapot. Ha fáradtak az újjak, akkor nincs erejük szorítani.

Nézd meg a videót, mutatom >>

 

Reggel elhasználod az erőd

 

Legtöbben reggel azzal kezdik a napjukat, hogy elolvassák az e-mailjüket, vagy pörgetik a social médiát. Ezzel azt érik el, hogy mielőtt elkezdődött volna a nap, lefárasztják a neokortexet/4 szorító ujjat.

Ilyenkor tudnál teljes erőbedobással fontos dolgokat elvégezni. A nap többi részében, amikor már félgőzzel tudsz csak gondolkozni, az az energia elég az e-mailekre.

 

A biológia ritmusa nem véletlen

 

A természet ritmusa: reggel- este, nappal- éjszaka. A biológia ritmusa: kilélegzés- belélegzés. A szív pumpál, majd elernyed, megfeszül- ellazul. Az agy is pont így működik. Ehelyett a legtöbben nem figyelnek erre a biológiai törvényre. Kitűznek egy célt, és teljes gázzal haladnak a cél felé. Olykor étlen-szomjan, éjt nappallá téve. Ezek ugyan rövidke sikereket tudnak hozni, de hosszú távon kiégéshez vezetnek.

 

Kísérlet: Mikor jobb a teljesítmény?

Giada Di Stefano, a Bocconi Egyetem professzora, aki egyébként korábban a L’Oreal Paris termékmenedzsere volt, a Harvardon végzett kísérletet arról, hogy a bioritmushoz való alkalmazkodással milyen teljesítménynövekedést lehet elérni.

Két csoportra osztotta a résztvevőket, akik nagy koncentrációt igénylő feladatot kaptak.

Az 1. csoportnak végig kellett nyomni egyben a 15 körös feladványt.

A 2. csoport 5 kör után pihent. Ők 25%-kal jobb eredményt értek el, mint azok, akik végighajtották a 15 kört.

 

Összefoglalás

 

1.Reggeli erődet ne fecséreld el idegesítő, nem fontos dolgokra, mert sokkal kevesebb energiád magad a problémamegoldásra. Nagyon hamar stresszes állapotba kerülsz.

2. Húzd meg- ereszd meg, dolgozz- pihenj. A pihenés nem lustálkodás, épp ellenkezője. Jobb teljesítményre leszel képes tőle.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás