Barion Pixel

Német nyelvtan, tanulási sorrend kezdőknek

 

Ha most kezded a német nyelvet tanulni, némi nyelvtanra szükséged lesz már az elején. Na de mivel kezdd? Gyere, mutatom, mondom, magyarázom. Trükkökkel, videóval is.

Német személyes névmások

 

A személyes névmásokat rögtön az elején tanuld meg. Kezdd az alanyesettel. Én, te, ő…Majd folytasd a tárgyesettel engem, téged, őt …Majd a részes esettel nekem, neked, neki. Mivel rövidke szavak és hasonlítanak, ezért, csak magolással sokáig tartana megtanulni őket. Ráadásul úgy, hogy kapásból kell alkalmaznod. Ez okból csináld így:

Videó >>

Igeragozás németül

 

Ha tudod már, hogy ki csinálja a cselekvést, akkor jöhet az igeragozás. Nem kell azonnal nekiesned az egésznek. Főleg nem úgy, hogy csak mondod, mondod, mondod. Először jegyezd meg, ha egyes szám 3 személy, azaz ő csinálja, akkor -t van az ige végén. Ha ők csinálják, akkor -en. De minek is magyarázom.

Nézd inkább >>

Mondatszerkesztés németül

 

Teljesen világos. Van alany, aki csinálja. Van ige is, ragozva. Az már a mondat. Alany, állítmány és tehetsz hozzá kiegészítőket. Biztosan ismersz a német tanulásod elején olyan kapcsolatokat, amik a hol kérdésre felelnek, vagy időt jelentenek. Ezeket ragaszd még hozzá és kész. De azért, hogy a való életben, amikor meg kell szólalnod, ne kelljen magadban mantráznod: alany, állítmány, többi, érdemes a videóban bemutatott módszerrel gyakorolnod. Azzal több érzékszervedet vonod be, mert tevékenykedsz. A jobb agyféltekét is munkára fogod.

Videó >>

Toldalékok, avagy németül prepozíciók

 

A német tanulás elején nem kell még tudnod helyesen főnevet ragoznod. Attól még lehet érteni azt, amit mondani akarsz. De! A prepozíciók jelentését nem keverheted. Amennyiben rosszul mondod, vagy kihagyod, akkor már értelmetlen, vagy félreérthető lesz a mondatod. A férjemmel mentem vagy a férjemhez mentem. Nem mindegy. Magyarul toldaléknak hívjuk őket, mert a szótőt megtoldjuk vele. Németül a főnév elé kerül. fiúval = val fiú.

A német prepozíciók megtanulására már több videót is készítettem. Nem véletlenül, hiszen a legnehezebb megjegyezni olyan 2-3 betűből álló, magában értelmetlen szót, amihez fantáziádban nem látsz képet. Der Hund- kutya. Elméd vetíti a kutya képét és csatolod hozzá, hogy der Hund. Viszont a mit = val-vel esetében keres az elméd képet, de nem talál.

Ezét marad a bal félteke magára. Vagyis a magolás. De persze erre is mutatok trükköt, hogy ne így legyen.

Főnév – Prepozíciók >>

Kettős prepozíciók >>

Ha a fenti német nyelvtanokat már biztonsággal és robotpilóta üzemmódban használod, akkor léphetsz a következő nyelvtanra. Jöhet a főnévragozás és a módbeli segédigék.

Német Nyelvtan Térkép

 

A Német Nyelvtan Térképhez tartozó videóban ilyen stílusban tanítom a német nyelvtant. Vagyis trükkök garmadával és gyakorlatiasan. Ha elnyerte a módszerem a tetszésed, akkor rendeld meg a Német Nyelvtan Térképet a hozzá tartozó 11 db videóval.

Közel 2000 db Térkép talált már gazdára. Pedig csak nálam kapható, könyvesboltok segítsége nélkül lett ilyen kapós. Egyszerűen imádják. Garantálom az AHA élményt. Leesik a tantusz, a német nyelvtan logikája.

Német Nyelvtan Térkép >>

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás