Barion Pixel

Hogy csinálj megadnak tanuláshoz energiát?

 

Három egyszerű dolgot kell csak megváltoztatnod és kirobbanó formába kerülsz. Gyorsabb lesz a gondolkodásod, kreatívabb leszel. Energikussá, jókedvűvé, magabiztossá válsz.

Energia kell a tanuláshoz

 

Nincs kedvem tanulni. Nincs energiám tanulni. Amennyiben elhagyja a szádat az előző két mondat, akkor ne zárd le ennyivel. Csinálj magadnak energiát és lesz erőd is kedved is tanulni.

 

Mozgás

 

Összehasonlították a mai ember mozgásmennyiségét az 1900-as évek emberével. Akkoriban napi 20 km-t gyalogoltak. Hisz mindenhová gyalogosan jutottak el. Nem volt lépten- nyomon sem bolt, sem kávézó, sem munkahelyek. Nem létezett lift és nem létezett mozgólépcső. A ma embere 1- 4 km-t gyalogol naponta. Az ülőmunkát végzők 800m-t tesznek csak meg. És Te?

Mi köze ennek a tanuláshoz? Jó erősen feszítsd meg az izmaidat a bal kezedben, a jobb kezed maradjon lazán lógva. Majd engedd el a feszültséget a karodban és figyeld meg, melyik kezedben érzel több energiát? Amelyik dolgozott, vagy amelyik lazsált?

Megoldás: Mozogj többet.

  • Ne a legközelebbi boltban vásárolj, hanem menj a távolabbiba.
  • Cipeld haza a bevásárlószatyrot.
  • Lépcsőzz.
  • Állj fel gyakrabban és mozgasd meg izmaidat.

 

Étkezés

 

Húslevest csak húsból lehet főzni. Ugye ezzel egyetértesz? Az agynak több energiára van szüksége, mint az egész testednek. Ha nincs, nincs mitől forogjanak az agykerekek. A transzzsírok gyilkolnak. Megkeményedve lerakódnak az erek falára és beszűkítik. Eldugítják a véráramlást. A gyors kapcsoláshoz, gondolkodáshoz megfelelő véráramlásra van szükség. Vérkeringést az agyba, szólhatna a szlogen. A chips, péksütemény, sültkrumli, fagyasztott ételek telis tele vannak transzzsírokkal. Ha ezeket szereted, akkor eltorlaszolod a vér útját, azaz lelassítod a gondolkodást is.  https://karrierkod.hu/blog/ne-csokit-egyel-ha-jobban-akarsz-koncentralni

Megoldás: Egyél több vizeset

  • gyümölcsöt, zöldséget
  • Naponta több színűt vegyél magadhoz. A színük elárulja, milyen vitaminokat tartalmaz.
  • Hámozd meg őket. A héja kemikáliákat tartalmaz. Esetleg vegyél biot.
  • Mellőzd a smoothit, mert azzal szétroncsolod a vitaminokat.

 

Pihenés

 

Nem lehet mindig csak hajtani. Nem lehet mindig csak teljesíteni. Nem lehet egy rugót sem örökké kifeszíteni, mert elpattan. Ha a kocsidon menet közben felgyullad a piros lámpa, azonnal megállsz és utánanézel mi lehet a gond. Ha baj van, szerelőhöz viszed. És magaddal mit teszel? A szervezeted betegséggel jelzi, hogy állj meg. Ekkor nem pihenőt tartasz, hanem elrohansz gyógyszerért. Ez olyan, mintha előkapnád a táskából a fekete filctollad és beszíneznéd a piros lámpácskát a műszerfalon. Ha túlhajtod magad, rosszul alszol. Rosszul alszol ezáltal még kevesebb energiád lesz. Ez egy ördögi kör. Az agyad az okoskütyük korában soha de soha nem pihen. Olyat nem teszel, hogy nem teszel semmit, hanem csak vagy. Nézel ki a fejedből. Pedig kellene!

Megoldás: pihenj rendszeresen

  • Meditálj vagy relaxálj minden nap. 15’ meditáció felér 4 óra alvással
  • Ha teheted, sziesztázz. A NASA kutatása kimutatta, hogy egy rövid szieszta után a reakcióidő, gondolkodás sebessége, kreativitás 35%-kal növekszik.
  • Időnként állj fel, lépj az ablakhoz és nézz ki a világra. Csodáld.

 

Exponenciális növekedés a tanulási energiában

 

Ha erre a három dologra figyelsz, akkor nem csupán egy kicsit jobban és gyorsabban fogsz tanulni, hanem az energiád exponenciálisan növekszik. Az benne a jó, hogy tényleg nem nagy ügy változtatni a szokásaidon. Szárnyalni fognak a gondolataid.

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás