Barion Pixel

Nem számít hány éves vagy, tanulj, ha jobb életre vágysz

Ella Williams, fekete kislány. Borzalmas gyermekkora volt. Apja verte. Keményen, durván, nap, mint nap. 18 évesen egy házasságba menekült. A verés folytatódott, bár most már nem az apja, hanem a férje verte.

Ha inkább hallgatnád. Kattints.

6 hónap után összeszedte miden bátorságát és elvált. Újra férjhez ment. Ugye sejted a történet következő epizódját. Az ütlegelés folytatódott. Ella úgy gondolta, ez a sorsa. Őt mindenhol verik. Mehet bárhova. Ezért inkább maradt, s tűrte 10 éven át a kegyetlenkedést. De mégis eljött az a pont, amikor nem bírta tovább. Kilépett a házasságból, s választotta inkább az utcát. Kukázásból tartotta el magát és két kicsi gyermekét. Ámde odakint is ütötték verték. A farkastörvények uralják ott az életet.

Majd egy bántalmazás után, amikor majdnem belehalt a sérüléseibe, lekucorodott egy lakóház lépcsőjére. Tudta, hogy fel nem adhatja, mert a két gyerekéért élnie kell. Egyszer csak meleget érzett a bőrén. Kinyitotta a szemét és felnézett az égre. A fekete felhő mögül kisütött a nap és lágyan simogatta. Mondhatni átölelte.  Hirtelen mérhetetlen erő járta át testét. Felállt és torkaszakadtából ezt üvöltötte:

-Soha többé nem engedem meg, hogy bárki is bántson!!!!

Ott a lépcsőn határozta el, hogy vállalkozni fog. Fogalma nem volt, hogy mit. Fogalma nem volt, hogyan fogjon hozzá. Nem tanult soha semmit.

3 év telt el, mire megkapta az első megrendelését. Majd megint 3 év, irgalmatlanul kemény munkával és beindult a gépezet. Felgyorsultak az események. Sok- sok elviselhetetlen szenvedés után Amerika legsikeresebb női vállalkozójává nőtt. A legbefolyásosabb nővé választották.

De nem kell Amerikáig mennünk, hogy hasonló példát lássunk.

A tanulás az, ami felemel

 

Bogdán László, Cserdi polgármestere. Dr Horváth József molekuláris biológus. Dr Orsós Zsuzsa rákkutató. Mindhárman cigánytelepen nőttek fel.

Mitől lettek ők mások?

A génjeik nem módosultak.

A kegyetlen, nehéz múltjuk nem változott.

Sem a nevelésük, sem a körülményeik nem lettek mások.

Akkor mi változott?

A körülményekre adott válaszaikban történt fordulat.

Meg van írva a sorsunk?

 

Hallgatom Sadhgurut. Fiatal fiú kérdezi:

-Mondd mester! Tényleg meg van írva a sorsunk?

Sadhguru nagyot nevet, majd így szól: – Az emberek saját maguknak találták ki ezt a felmentést. Ha nem haladnak, fejlődnek, azt mondják, mert meg van írva. Ez a sorsom.

A fiú értetlenül néz rá. A jógi folytatja. – A körülmények vannak megírva. A nehézségek, a kihívások. Az arra adott válaszok nincsenek.

Elgondolkodom én is. Keresem a nyelvünkben az igazságot. Megtaláltam. Legalábbis az én olvasatomban erre jutottam. A VÁLASZ a körülményekre a VÁLASZTÁS-od. Hibáztatod a körülményeket vagy felelősséget vállalsz. FELEL-ősséget. Felelsz a kihívásra. Te döntesz, hogyan.

Ha a körülményeket okolod a helyzetedért, azzal eladod a szabadságod. Ha a körülmények a hibásak a helyzetedért, azzal elfogadod, hogy tehetetlen vagy. Nem áll módodban, hogy változtass. Azonban, ha a megoldást keresed, azzal a szabadság mellett voksolsz.

Készítettem egy Youtube videót arról, hogyan előzhetjük meg az Alzheimert. Egy férfi ezt írta alá:

-Még az orvostudomány sem képes meggyógyítani, nehogy már a „szaros” YT videóval akard megoldani lehetetlent.

Ő az áldozat szerepét választotta. Én a megoldást keresem. Ahogyan Dr Máté Gábor is írja „A test lázadása” című könyvében:

„ A nyugati orvostudomány egyik rákfenéje, hogy egyedül az orvost ismeri el tekintélynek, miközben a beteg meglehetősen gyakran mindössze passzív alanya a terápiának, avagy a gyógyítási folyamatnak. Megfosztják az embert attól a lehetőségtől, hogy valódi felelősséget vállalhasson.”

 

A kiemelkedés útja a tanulás

 

Kifogásokat keresni könnyű. Bár szerintem baromi sok energiát igényel. 🙂

Nincs jó képességem. Öreg vagyok én már ehhez. Nincs rá pénzem. Senki sem támogat. Nekem ez jutott. A szüleim elváltak, apám elhagyott minket. Szörnyű gyermekkorom volt. Nem volt pénz a taníttatásomra. A sors ezt osztotta rám. De majd, ha a körülmények jobbak lesznek, akkor…

Tényleg jobbak lesznek a körülmények?

Rabszolgaság, királyság, háborúk, fejlett világ – információs forradalom- kereskedelmi háborúk, migráció. Politikai pártok jönnek, ígérnek, mennek.

S te még mindig vársz. Mire vársz?

Tanulj meg tanulni, mindegy hány éves vagy

 

Tanulj. A sikertörténetek, mint a fentiek is egy dologban azonosak. A kiemelkedés útja a tanulás.

Van recept? Igen, én legalábbis úgy gondolom, hogy van hozzá recept.

  1. Emeld az igényeidet.
  2. Változtasd meg hamis, önkorlátozó gondolataid.
  3. Találd meg a stratégiát. Tanulj meg tanulni.
  4. Vizualizáld azt, ahogyan élni szeretnél. Amit nem tudsz látni, azt megvalósítani sem tudod.
  5. Nem baj, ha nem működik. Változtass. Az sem működik? Változtass.

Nem az a fontos, milyen mélyre esel, hanem az, ha felállsz, hol folytatod.

A körülmények semlegesek. A válaszok nem azok! A saját életed csakis a te kezedben van. Ha ezt beismered, rájössz, hogy tanulással, önismerettel képes vagy elérni bármit azokkal a kártyákkal, amiket kiosztottak neked. Válj szabaddá. S tanítsd meg másoknak is, hogyan váljanak szabaddá. Így tehetjük jobbá a világot. Közösen, együtt, egységben.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás