Barion Pixel
nyelverzek

Van-e ilyen, hogy nyelvérzék?

Nyilván, hogy a nyelvtanulás tempója különbözik még egy homogén csoportban is. Tökre elfogadható. Na de van itt még más is!

Nézzünk meg kétféle gondolkodást.

Nikoletta, akinek nincs nyelvérzéke.

Vanessa, akinek van nyelvérzéke.

Niki: Én is megtanulok németül. Igaz, hogy nincs nyelvérzékem, de küzdeni tudok. Elkezdem elölről, mert már nem tudok semmit abból, amit eddig tanultam.

Vanessa: Jó régen tanultam már németet, de az ott van a fejemben. Hozzáfogok, és biztos előjön a régi tudás.

Niki: Kell egy jó könyv, de tényleg jónak kell lennie, hisz azért nem jutottam eddig semmire, mert nem volt soha egy normális nyelvkönyvem, a nyelvtanárokról ne is beszéljünk.

Vanessza: Imádok kertészkedni, főzni, mozogni. Ja, és a kutyusokat is imádom. Keresek a neten ilyen szövegeket, videókat. Tök jó lesz. Már előre örülök annak, hogy mennyire fogom élvezni.

Niki: Biztos, ami biztos. Begyűjtöttem az összes nyelvtanuló módszert. Nem is tudtam, hogy ennyi van. Egy könyvet is írhatnék belőle. Majd el is kezdem. Hmmmm..De melyikkel kezdjem? És hogy tegyem össze őket?

Vanessa: Találtam egy baromi jó szótanuló technikát. Na, ezt azonnal kipróbálom. Vannak olyan szavak, amiket mindig elfelejtek. Ezeken kipróbálom, biztos működik. De jó, megvan a megoldás!

Niki: átrágtam magam a főnévragozás témakörén. Tényleg minden szabályt megtanultam. Ezt lehetetlenség beszéd közben kiszámolni, alkalmazni.

Vanessa: De jó! Már tudom, ha azt akarom mondani valamiben, akkor azt kétféleképpen mondom. In der Küche, vagy in dem Zimmer, vagy in dem Schrank. Na, ezt használni fogom.

Nikoletta: A könyvből megtanultam azt a szöveget, ahol Inge elmondta, hogy néz ki a lakása. Tökéletesen, hiba nélkül vissza tudom mondani. Igaz, hogy baromi soká tartott és dögunalmas volt, de beszélek.

Vanessa: Hallottam, hogy egy német házaspár költözött a faluba. Nyugdíjasok. Megkérdezem őket, beszélgetnének-e velem hetente. Szerintem még örülnek is nekem.

Újra felteszem a kérdést. Biztos, hogy a nyelvérzék az, ami eldönti, hogy haladsz a némettel?

Egyedül németül online kurzus >>

Vanessa gondolkodásmódra szerkesztettem.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás