Barion Pixel

Az 5 legsúlyosabb hiba, amelyet nyelvtanulók elkövetnek

 

Mit csinálj helyette?

 

1. Írott szövegből indulnak ki.

 

Hagyományos módszer, hogy egy kurzuskönyvben, nyelvkönyvben adott egy szöveg, általában párbeszéd, ritka esetben összefüggő szöveg. Ezt elolvassák, lefordítják. Majd jön egy nyelvtani elmélet, ahhoz feladatok. Van ugyan hanganyag is a leckéhez, de az valójában egy különálló feladat. Három részre bontották azt, ami összetartozik és egy.

Helyette

Hallgass meg egy rövid hanganyagot. Legjobb egy valós élethelyzet, nem egy mesterségesen megalkotott párbeszéd. Ha kell, háromszor-négyszer is meghallgathatod. Majd foglalkozz annak a szövegleiratával. Fejtsd meg, dekódold. Figyeld meg benne a nyelvtani dolgokat, azokat kezdd el te is alkalmazni.

 

2. A könyv szövegét elolvassák, lefordítják és nem tesznek vele mást. Esetleg bemagolják.

 

Helyette

Vedd ki belőle a kulcsszavakat, ami alapján a saját szavaiddal tudod elmesélni, amiről olvastál, amit hallottál.

 

3. Szavakat magolva tanulnak, egyhuzamban sokat.

 

Ennek az eredménye, hogy két nap után 10 szóból 3-4-nél többre nem emlékeznek.

Helyette

Írd a szavakat szókártyára. Önellenőrzésnél kiderül, melyiket nem tudod. Azt tanuld meg hívószó vagy miért technikával. A miért technika már magasabb szinten léphet be.

 

4. Az új szavakat nem kezdik el használni, ezért passzív szókincs marad.

 

Helyette

Azért kell szókártyára írni, mert kiemeled abból a szövegkörnyezetből, amiben megismerted. Utána mondj vele olyan mondatokat, amikor más témakörben használod.

 

5. Nem ismételnek elégszer, és nem jó időben.

 

Helyette

Akkor tudod a szót, ha azonnal, gondolkodás nélkül eszedbe jut. Akkor tudod a hallott, olvasott szöveget, ha folyékonyan tudod a tartalmát elmesélni. Tehát addig kell ismételni, amíg nem tartasz itt. A felejtés az első 10 percben a leggyorsabb, illetve az első 24 órában. Ekkor kell többet ismételni, utána ritkábban és nem is minden nap.

 

Sok-sok rosszul rögzült nyelvtanulási probléma az oka annak, ha úgy érzed, neked nem megy, vagy túl lassan haladsz.

Tanuld meg először azt, hogy mit hogyan rögzíts, hogyan aktiválj és nyelvzseninek fogod érezni magad.

Kidolgoztam egy komplex szájbarágós német tanulásmódszertan technikát. Figyelembe véve azt, hogyan tanultad az anyanyelvet. Hogyan tanulnak a poliglottok. Beletettem Stephen Hawking-tól egy passzív tanulási szakaszt. Figyeltem arra, hogy minden elem passzoljon ahhoz, ahogyan az agy memorizál. Mindent a gyakorlatban teszteltem.

Nem elmélet, gyakorlatban bizonyított.

Egyedül németül online tréning >>

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás