Barion Pixel

Hogyan használd agyad 100 %- át?

 

Biztosan te is hallottad, hogy agyunknak csupán 10%-át használjuk. Honnan is jön ez az állítás? A tudományos kutatások szerint, agyunk 10%-át neuronok, idegsejtek alkotják. Ezekkel tanulunk. A többi 90% a gliasejt, csupán kötőszövet, töltőanyag, ami fizikálisan támogatja az idegsejteket, például tápanyaggal.

Nem csak az idegsejtekkel tanulunk

 

A legújabb agyi kutatások bebizonyítottak valami megdöbbentő tényt. A gliasejtek iszonyatosan fontosak az idegműködésben. Ők a döntő tényező abban, hogy milyen hatékonysággal tanulsz, ugyanis ők támogatják, vagy gátolják a neuronokat. Kapcsolatot teremtenek és kontrollálnak. Vegyünk egy képet hozzá, hogy értsd. A neuronok a mondatban a főnevek, a gliasejtek az igék, melléknevek, határozók, módosítószók. A neuron a pálcikaember a gliasejtekkel pedig feltöltöd őt.

A szokások miatt nem hatékony a tanulás

 

Megdőlt az a doktrína, hogy csak az idegsejteknek van köze az idegrendszer működéséhez. Agyad 100%-ához hozzáférhetnél. Miért nem teszed? Mert 95%-ban a szokások irányítják az életedet. A nap szinte minden órájában, percében ugyanazokat az idegpályákat használod. Évek, évtizedek óta.

Szokásaid rabja lettél, vagyis lekapcsoltad azokat a lehetőségeket, amiknek birtokában lehetnél. Folyton visszatérő gondolatokat futtatsz. Ugyanolyan tanulási technikákat alkalmazol, amire 6 éves korodban szoktattak. A bal féltekéd vált dominánssá. 7-8 éves korodra pedig teljesen megkövült szokássá válik, hogy a balt használd döntő többségben. A logikát, érzelmek nélkül. A bal sajnos csak az elemeket látja. Ne csodálkozz tehát, hogy nem érted meg az összefüggéseket.

 

A bal és jobb féltekét felváltva működteted, ugrálsz közöttük. Ha épp a jobbat kapcsolod be, akkor logika nélkül gondolkodsz, az érzelmek irányítanak.

A két féltekés tanulás a megoldás

 

A megoldás, hogy megtanulod szinkronba hozni a két féltekét, dolgozzanak egyszerre és ne felváltva. Ha összehozod a logikát és az érzelmet, az a szupertanulás.

Akkor használod agyad 100%-át és száguldó sebességgel tudsz infót letölteni.

A gondolkodásod totálisan megváltozik.

Érzelmi és intellektuális összetevők együtt dolgoznak, amikor tanulsz.

Nyugodtabb és összeszedettebb leszel.

 

Észrevetted már, hogy este, fáradtan, mikor belezuhansz a foteledbe, keresztezed a lábad? Mindezt ösztönből teszed. Harmonizálod a két féltekét.

 

És most elárulok még egy titkot a végén. Ezek Dr Bruce Lipton szavai. Ha van kedved, nézd meg a videót.

 

Jobb-bal jobban – Két féltekés tanulás örömmel

 

Újabb tudományos bizonyítéka annak, hogy az általam tanított, két féltekés tanulás miért tud működni.

A videóból nem derül ki a módszer, hogyan használd agyad minkét felét tanulás közben. Én megtanítom.

Tudom még mi a szuper jó benne? Azon kívül, hogy bármit meg tudsz jegyezni, teljes könyvet is, sok könyvet is, még élvezed is. Nincs benne semmi hókuszpókusz. Egykoron tudtad, 6 éves korod előtt. Vissza tudjuk hozni. Mert csodálatos vagy, csak elfelejtetted.

Milyen lehetőségeid vannak, hogy elsajátítsd újra?

Vagy még jobbat mondok, ha szülő vagy. Ne is engedd, hogy gyermeked elfelejtse!

Keresd a képzéseimet.

Online formában >>

Személyesen, kis csoportban >>

 

Esetleg jobban szeretnéd nem csoportban, hanem úgy, hogy csak veled foglalkozom? Akkor ide kattints >>

 

És ha még mindig bizonytalan vagy, kóstolj bele >>

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás